varmepumpe luft til vand

Varmepumpe luft til vand - spar penge og få en grønnere profil

Varmepumpe luft til vand - spar penge og få en grønnere profil

editorial

Du har utvivlsomt spekuleret på, om anskaffelse af en luft til vand varmepumpe er det værd. Svaret er ja, det er det sandsynligvis værd. I de seneste år er energiomkostningerne steget dramatisk – og hvis du ikke ønsker at fryse hele vinteren, er det vigtigt at finde en løsning, der samtidig kan reducere dine varmeregninger og samtidig holde varmen tændt eller det varme vand i gang.

Installation af en luft til vand varmepumpe i stedet for et gammelt fyr, der synger på sidste vers, kan være en sådan løsning. Her er nogle af grundene hertil:

Fordele ved en varmepumpe frem for et fyr

For det første er luft til vand varmepumper mere effektive end olie, gas eller pillefyr. Det betyder, at du sparer penge på din energiregning hver måned, og over tid vil besparelserne løbe op.

Ved at bruge en varmepumpe i stedet for et fyr gør du desuden din del af arbejdet for at tilvejebringe et sundere klima. Varmepumper producerer ikke kulstofemissioner, så de er en meget mere bæredygtig måde at opvarme dit hjem på.

image

For det andet er luft til vand varmepumper ekstremt alsidige. Ud over at levere rumopvarmning og varmt vand kan de også bruges til køling i sommermånederne. Det betyder, at du kan bruge din varmepumpe hele året rundt, hvilket gør den til en endnu mere omkostningseffektiv investering.

Endelig er luft til vand varmepumper ikke særlig vedligeholdelseskrævende. Når du først har installeret enheden, er der ikke meget andet, du skal gøre – ingen årlige tune-ups eller dyre reparationer senere hen. Du skal bare indstille den og glemme den!

I modsætning til et gammelt fyr, som konstant skal have fyldt brændstof på og samtidig vedligeholdes, er der utroligt få arbejdstimer i en luft til vand varmepumpe. Og så skal din varmepumpe ikke konstant renses, vedligeholdes og repareres, lige som den ikke går ud fra tid til anden.