varmepumpe luft til vand

Varmepumpe luft til vand - for økonomiens og klimaets skyld

Varmepumpe luft til vand - for økonomiens og klimaets skyld

editorial

Du har sikkert hørt eller læst om den smarte og moderne varmepumpe, som er gået hen og blevet farligt populær i løbet af de seneste år. Men hvad er egentlig en varmepumpe, og hvor mange penge kan man egentlig spare når man skifter fyret ud med sådan én?

Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe er en elektrisk drevet enhed, der flytter varme fra et sted til et andet. Den kan bruges til opvarmning eller køling og nogle gange til begge dele. Om vinteren suger en varmepumpe varme fra luften udenfor og pumper den ind i huset. Om sommeren gør den det omvendte, idet den tager varme fra huset og pumper den ud.

Det lyder ret enkelt indtil videre, ikke? Men her sker den virkelige magi: En varmepumpe kan være op til fem gange mere energieffektiv end en olieovn. Det betyder, at du får meget mere varme for pengene med en varmepumpe. Og da en varmepumpe ikke er afhængig af brændstof, er der ikke behov for konstant rengøring eller reparation. Så ikke alene sparer du penge, men du sparer også tid og besvær.

image

Varmepumpen – en klimavenlig løsning

Der er også andre fordele ved varmepumper. De producerer f.eks. ingen kulstofemissioner, så de er meget bedre for miljøet end olie- eller gasovne. Og da de er afhængige af elektricitet, kan de drives af vedvarende energikilder som sol og vind. Så hvis du leder efter en måde at spare penge på og beskytte klimaet på, er en varmepumpe et godt valg.

Vælg den rette varmepumpe fra starten

Du bør konsultere et professionelt VVS firma for at få den rette hjælp til valg af varmepumpe. Din nye varmepumpe skal i kapacitet modsvare din boligs størrelse og husstandens behov for opvarmet vand. Du kan altid kontakte Amalo for at få den bedste hjælp til anskaffelse af luft til vand varmepumpe.